310101 Arad, Str. Cozia, nr. 3 RO

+4 0743 993 322

info@citymed.ro

Icon schimbare limba

+4 0743 993 322

Ce este urologia?

Număr programări:

Urologia este specialitatea chirurgicală care se ocupă de diagnosticarea și tratamentul afecțiunilor sistemului renourinar masculin și feminin (rinichi, uretere, vezică urinară, uretră) și de sistemul reproductiv masculin (testicule, epididim, vas deferent, vezicule seminale, prostată și penis).
Ce este consultul urologic și cum decurge?

Consultul urologic presupune examinarea organelor genitale și a prostatei în cele mai multe cazuri și este extrem de necesar, deoarece în lipsa lui afecțiunile aparatului genital pot evolua, îți pot afecta viața sexuală și chiar și capacitatea de a avea copii. Consultul urologic cuprinde o întâlnire cu medicul specialist urolog, un set tip screening de analize ale sângelui și urinei, ecografie urologică (rinichi, vezică, prostată).

Prostata și simptomele pe care nu trebuie să le ignori

Prostata este o glandă situată sub vezica urinară, de mărimea unei castane, străbătută de uretra prostatică. Funcția acesteia este de a produce un lichid special ce participă la formarea spermei. În mod natural, prostat crește cu vârsta (se hipertrofiază). Afecțiunile cele mai frecvente sunt reprezentate de inflamația acesteia (prostatita), creșterea în volum (adenomul de prostată) sau transformarea neoplazică (adenocarcinomul de prostată).


Simptomele care ar trebui să te alerteze sunt reprezentate în principal de: micțiuni frecvente (în special noaptea), scăderea presiunii jetului rurinar, durere sau usturimi la micțiune, durere suprapubiană, prezența sângelui în urină sau spermă, scăderea capacității de a obține sau menține erecția, senzația acută de urinare ce nu poate fi amânată, senzația de urinare incompletă.

Sănătatea este pe primul loc!

  • * Ai senzație deasă de urinare?
  • * Ai usturimi când urinezi?
  • * Ai dureri în zona pelviană?

Servicii urologie

Medici specialiști urologie